Melyik kézművesblog frissült éppen? Mindig a legújabb bejegyzések vannak legfelül a dobozokban.

2012. augusztus 19., vasárnap

Dobozmanufaktúra


Kreatív célokra felhasználható préselt réz- és alumíniumlemezek, valamint az ezekkel díszített ajándékdobozok készítésével foglalkozom egy alföldi kisvárosban. Régóta vonzódom a fához és a fémhez egyaránt, ebből nőtte ki magát szinte észrevétlenül az ajándékdobozok ötlete. Tevékenységemhez a  „Dobozmanufaktúra” nevet választottam, mert úgy éreztem, ez jellemzi leginkább alkotómunkámat: a fa és a fém kifinomult ötvözésére törekszem, és egyedi, elegáns ajándékok kerülnek ki műhelyemből. Kezdetben elsősorban családtagjaimat ajándékoztam meg munkáimmal, mára azonban minivállalkozássá nőtte ki magát ez a tevékenység.



Blogomon (kreativ-diszdobozok.blogspot.hu) megtalálható a folyamatosan bővülő mintaválasztékom, de egyedi mintájú díszdobozok készítését is vállalom. Ez utóbbiak közül legnagyobb sikere az eljegyzésre vagy esküvőre ajándékozható, névvel és dátummal ellátott ajándékdobozoknak van, így már dolgozom is ennek a dobozkának a „folytatásán”, de ez egyelőre maradjon titok!

Személy szerint nekem az alumíniumlemezzel díszített, sötétre pácolt ajándékdobozaim tetszenek a leginkább. Néha egy-egy bonyolultabb minta nyomóformájának (az ún. mesterdarabnak) készre munkálása ugyanis több hétig is eltart, így talán érthető, hogy ezekhez a cirádás, mégis elegáns mintákhoz kötődöm a leginkább. Törekszem a változatosságra, így dobozkáim között találhatók ajándékdobozok, varródobozok, gyöngy- és ékszertárolók és „emlékgyűjtők” egyaránt.

Bár csak szabadidőmben, hobbiszinten foglalkozom a dobozkészítéssel, mégis szerencsésnek mondhatom magam: egy garázsból kialakított műhelyrészben, zavartalanul alkothatok, melyen jó esetben csak egy Volkswagennel kell osztoznom. J

Megtalálható vagyok a Meskán is (Dobozmanufaktura.meska.hu), valamint Facebook-oldalamhoz (http://www.facebook.com/pages/Dobozmanufakt%C3%BAra/102499006557015) csatlakozva naprakész módon lehet értesülni az újdonságokról.





Üdvözlettel,

a Dobozmanufaktúra

Itt olvashatsz még több kézműves blogger - bemutatkozást >>>

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Varrós blogok

Fotvarrós, patchwork blog

  • Bigger - Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszo...
    9 éve